HET PROJECT | DE LOCATIE | SPONSORS
SEAFARI samengevat
SEAFARI biedt een zoetwater-bassin waarin snorkelen en duiken mogelijk is onder comfortabele omstandigheden, net als op een mooie zon-zee-strandvakantie. Een duik bij SEAFARI is ook net zo avontuurlijk; onder water vind je rotspartijen, een canyon, wrakken, vissen en waterplanten.

Het eerste ruwe idee voor SEAFARI ontstond in 1998 tijdens betrokkenheid van Duikschool SEAFARI bij de bouw van de 'Ocean', het 8 miljoen liter grote zee-aqarium van Burgers' Zoo in Arnhem.
In de jaren van oa. de 'banken crisis' en recessie was financiering en daarmee realisatie niet mogelijk en werd het project toch verder uitgewerkt en werden uitgebreide haalbaarheids onderzoeken gedaan.
Op dit moment is er een volledig uitgewerkt en onderbouwd plan gereed voor realisatie.

Duikbassin
Het duikbassin is 30 meter in diameter en 12 meter op zijn diepste punt, in de canyon, en is geheel met rotsformaties vormgegeven.

Het bassin is een zoetwater biotoop met een diversiteit aan planten en, op beperkte schaal, ook dieren. De watertemperatuur ligt tussen de 18 en 20C., voor duikers en snorkelaars in een wetsuit een aangename temperatuur.

Op safari
Onderwater kan een route worden gevolgd, of duikers kunnen op eigen gelegenheid op safari onderwater. Duikers zijn bij SEAFARI ongeveer drie kwartier tot een uur onder water.

Faciliteiten
Aan de rand van het bassin vinden we lockers, omkleedruimten, douches en toiletten. Ook vinden we er de verhuurbalie voor duikmateriaal. Het terras van de Snacks & Drinks Corner biedt vrij uitzicht over het bassin.

Ook zijn er enkele zalen die kunnen worden gebruikt als filmzaal, als instructieruimte of voor bijeenkomsten.
SEAFARI filosofie:
SEAFARI wil een plek creren waar we de adembenemende schoonheid van de onderwaterwereld met eigen ogen kunnen beleven. Wie deze 'wereld van de stilte' heeft ervaren, begrijpt tot in het diepste van zijn/haar ziel dat we zuinig moeten zijn op onze planeet aarde.

Astronauten kennen als geen ander de ervaring en beleving dat de aarde eigenlijk maar klein en fragiel is. Zij zetten zich na een ruimtereis immer in voor de bescherming van onze planeet.

Duikers komen tijdens hun bezoeken aan de onderwaterwereld erg dicht bij die bijzondere en soms intense ervaring van schoonheid en tegelijk kwetsbaarheid. Dit zijn de dieper liggende drijfveren achter SEAFARI. Samen moeten we onze aarde op een nette manier kunnen doorgeven aan onze kinderen...

contact met SEAFARI