SEAFARI Indoor Snorkelen & Duiken
Een uniek project, ontwikkeld door aannemer BAM,
architect Wiegerinck, constructeur ABT en SEAFARI

Advies: Burgers' Zoo, Arnhem; Crop accountancy;
Maessen Technische Installaties en Houthoff Zoo Design.

Comitť van Aanbeveling: Jack de Vries, Humberto Tan, Marco Borsato
Een Indoor Snorkel- & Duikcentrum, waar je het gehele jaar comfortabel kunt snorkelen en duiken. Niet zomaar een zwembad, maar een 12 meter diep bassin met rotspartijen, een wrak en echte vissen en waterplanten. Dat is wat SEAFARI gaat worden.

Het project is een initiatief van ondernemer Marco Derksen uit Oosterbeek die, tijdens de betrokkenheid van zijn duikschool bij de bouw van Burgers' Ocean in Arnhem, het idee kreeg voor een 'paradijs voor snorkelaars en duikers'. SEAFARI werkte samen met een bouwteam, een Raad van Advies en enkele betrokken specialisten aan een haalbaar plan.


Het SEAFARI project werd vanaf 2007 in de 'crisisjaren' door een bouwteam uitgewerkt van ruw idee tot realistisch concept. In het bouwteam werkten hoofdaannemer BAM, architect Wiegerinck, constructeur ABT, adviseur Burgers' Zoo en SEAFARI met elkaar aan een haalbaar en uitvoerbaar plan.

Haalbaarheids studies naar de technische en commerciŽle haalbaarheid zijn uitgevoerd.

De sleutel naar realisatie is een combinatie van het vinden van de juiste locatie (met synergievoordelen en geringe kosten) en het betrekken van een kleine groep betrokken financiers.

SEAFARI
duik@seafari.nl