HET PROJECT | DE LOCATIE | SPONSORS
Waar zal Seafari gerealiseerd worden?

Al lang bestaat de wens om Seafari te realiseren in de regio Arnhem. Ideaal was daarvoor de Olympus locatie. Het is een fantastische locatie, goed te bereiken en Seafari past er geweldig tussen de reeds bestaande sportfaciliteiten.
Helaas liep het proces in de overname van de Rijnhal (dat zou een ideale kans geweest zijn) niet goed en moesten we met het Seafari-team vaststellen dat de financiering van het project op het perceel naast de Rijnhal niet mogelijk was.

Op het moment dat het in Arnhem niet door zou gaan ontstond een bijzondere gelegenheid in Zoetermeer. De al vanaf het prille begin bij Seafari betrokken architect Wiegerinck werkte op dat moment aan een sport/zorg- en recreatie ontwikkeling in Zoetermeer. Hier wordt naast een indoor wielerbaan en een hotel ook een schaatsbaan ontwikkeld, wat betekent dat hier warmte overblijft door het maken en koelen van de ijsbaan. Om deze reden besloot Wiegerinck de ontwikkelaar te polsen of het naast de schaatsbaan realiseren van een duikbassin niet een kans voor beiden zou kunnen zijn.

Update, medio 2017: in Zoetermeer komt de financiering voor het TranSportium project niet rond, waarmee ook de kansen voor Seafari als onderdeel van dit project niet meer realistisch zijn.

Update, begin 2018: er wordt een locatie gezocht voor Seafari, waarbij de locatieverschaffer en Seafari elkaar versterken. En het moet een locatie zijn waarbij de bouwkosten beperkt worden door bouwen op zand (bassin in de grond) in plaats van volledig bouwen boven de grond (kostbaar / logistiek onhandig). De bouwkosten van een dergelijk gebouw zijn inmiddels doorgerekend, en dit levert samen met de exploitatie prognose een solide en kansrijke onderneming op.

Update, medio 2018: het gehele Seafari concept (alle ontwerpen, berekeningen, haalbaarheid studies etc.) worden vooralsnog 'geparkeerd'. Het project gaat 'in winterslaap' tot zich een geschikte locatie / kans voordoet.

duikschool SEAFARI | contact met SEAFARI