de Etap 28i
de schipper
avonturen
Home
Stavoren SEPT20
(Etap club event)Texel JUL21
(eerste keer de Waddenzee op...)


Rondje Flevoland (OKT21)
(YouTube video)

Anker vervangen 21FEB22
(en inspectie na enkele stormen)


Is dat een avontuur? Het vervangen van een anker?

Nou, bij windje 7 à 8 met het bolderkarretje over het steiger lopen, terwijl de regen horizontaal voorbij komt...begint het wel op een avontuur te lijken. Waarom doe ik dit? En waarom juist nu? vraag ik mij wel even af als ik doorweekt wat spullen aan boord breng...

Toch was ik na enkele dagen en enkele stormen vast van plan om minimaal de boot te inspecteren. Hij ligt gewoon in zijn box, met dubbele lijnen afgemeerd, maar toch...het waren enkele vette stormen de afgelopen dagen. Op de kant zijn enkele boten omgewaaid.

Omdat ik ook twee oude ankers in de ankerbak wil gaan vervangen door een nieuw Rocna anker, pak ik die klus ook direct op. Ankerbak leegmaken, ketting checken en Rocna voorlopig even in de ankerbak. Wel al even checken of het anker gewoon op het dek in de boegrol past, want dat zou ideaal zijn. Dan alleen nog fixering bedenken en maken.

De wind giert nu om de boot, het is 11:25uur, en ik zit al even met een dampende kop koffie achter de laptop te werken. Het is even wachten tot de bui over is, en dan het dek op.

SEAFARI is lid van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers en van de Etap club.
SEAFARI is blij met de support van:
SEAFARI
Vogelweg 4A
6862 GH Oosterbeek
t. 026 495 02 02

KvK: 09220428
BTW id. NL001861568B92
Meer weten?

etap@seafari.nl
SEAFARI homepage